Elektrische fietsen met een Bosch systeem kunnen een foutcode geven op je display. Heb je problemen met je accu of fiets, bekijk dan onderstaande foutcodes 

FoutcodeOorzaakOplossing
410 Een of meer toetsen van de bedieningscomputer zijn geblokkeerd.Controleer of er toetsen zijn vastgeklemd, bijv. door binnengedrongen vuil. Reinig de toetsen indien nodig.
414Verbindingsprobleem van bedieningseenheidAansluitingen en verbindingen laten controleren
418Een of meer toetsen van de bedieningseenheid zijn geblokkeerd.Controleer of er toetsen zijn vastgeklemd, bijv. door binnengedrongen vuil. Reinig de toetsen indien nodig.
422Verbindingsprobleem van aandrijfeenheidAansluitingen en verbindingen laten controleren
423Verbindingsprobleem van de accuAansluitingen en verbindingen laten controleren
424Communicatiefout van de componenten onderlingAansluitingen en verbindingen laten controleren
426Interne tijdsoverschrijding foutStart het systeem opnieuw. Als het probleem blijft bestaan, neem dan contact op met uw Bosch eBike-dealer
430Interne accu van de bedieningscomputer leegBedieningscomputer opladen (in de houder of via USB-aansluiting) 
440Interne fout van aandrijfeenheidStart het systeem opnieuw. Als het probleem blijft bestaan, neem dan contact op met uw Bosch eBike-dealer
450Interne SW-foutStart het systeem opnieuw. Als het probleem blijft bestaan, neem dan contact op met uw Bosch eBike-dealer.
490Interne fout van de bedieningscomputerBedieningscomputer laten controleren.
500Interne fout van aandrijfeenheidStart het systeem opnieuw. Als het probleem blijft bestaan, neem dan contact op met uw Bosch eBike-dealer.
502Fout in de verlichtingControleer het licht en de bijbehorende bekabeling. Start het systeem opnieuw. Als het probleem blijft bestaan, neem dan contact op met uw Bosch eBike-dealer.
503Fout van snelheidssensorStart het systeem opnieuw. Als het probleem blijft bestaan, neem dan contact op met uw Bosch eBike-dealer.
510Interne sensor foutStart het systeem opnieuw. Als het probleem blijft bestaan, neem dan contact op met uw Bosch eBike-dealer.
511Interne fout van aandrijfeenheidStart het systeem opnieuw. Als het probleem blijft bestaan, neem dan contact op met uw Bosch eBike-dealer.
530AccufoutSchakel de e Bike uit, verwijder de accu en plaats de accu er opnieuw in. Start het systeem opnieuw. Als het probleem blijft bestaan, neem dan contact op met uw Bosch eBike-dealer.
531ConfiguratiefoutStart het systeem opnieuw. Als het probleem blijft bestaan, neem dan contact op met uw Bosch eBike-dealer.
540TemperatuurfoutDe eBike bevindt zich buiten het toegestane temperatuurbereik. Schakel het eBike-systeem uit om de aandrijfeenheid tot het toegestane temperatuurbereik te laten afkoelen of opwarmen. Start het systeem opnieuw. Als het probleem blijft bestaan, neem dan contact op met uw Bosch eBike-dealer.
550Een niet toegestane verbruiker werd herkend.Verwijder de verbruiker. Start het systeem opnieuw. Als het probleem blijft bestaan, neem dan contact op met uw Bosch eBike-dealer.
602Interne accufout tijdens het ladenScheid het laadapparaat van de accu. Start het eBike-systeem opnieuw. Sluit het laadapparaat op de accu aan. Als het probleem blijft bestaan, neem dan contact op met uw Bosch eBike-dealer.
602Interne accufoutStart het systeem opnieuw. Als het probleem blijft bestaan, neem dan contact op met uw Bosch eBike-dealer.
603Interne accufoutStart het systeem opnieuw. Als het probleem blijft bestaan, neem dan contact op met uw Bosch eBike-dealer.
605Accutemperatuur foutDe eBike bevindt zich buiten het toegestane temperatuurbereik. Schakel het eBike-systeem uit om de aandrijfeenheid tot het toegestane temperatuurbereik te laten afkoelen of opwarmen. Start het systeem opnieuw. Als het probleem blijft bestaan, neem dan contact op met uw Bosch eBike-dealer
605Accutemperatuur fout tijdens het ladenScheid het laadapparaat van de accu. Laat de accu afkoelen. Als het probleem blijft bestaan, neem dan contact op met uw Bosch eBike-dealer.
606Externe accufoutControleer de bekabeling. Start het systeem opnieuw. Als het probleem blijft bestaan, neem dan contact op met uw Bosch eBike-dealer. Beginnen je handen te jeuken. Klik hier voor de uitgebreide uitleg van deze foutcode. 
610Accuspannings foutStart het systeem opnieuw. Als het probleem blijft bestaan, neem dan contact op met uw Bosch eBike-dealer.
620Fout laadapparaatVervang het laadapparaat. Neem contact op met uw Bosch eBike-dealer.
640Interne accufoutStart het systeem opnieuw. Als het probleem blijft bestaan, neem dan contact op met uw Bosch eBike-dealer.
655Meervoudige accufoutSchakel het eBike-systeem uit. Verwijder de accu en plaats hem er opnieuw in. Start het systeem opnieuw. Als het probleem blijft bestaan, neem dan contact op met uw Bosch eBike-dealer.
656SW-versie foutNeem contact op met uw Bosch eBike-dealer zodat hij de SW-update uitvoert.
Geen indicatieInterne fout van de bedieningscomputerHerstart uw eBike-systeem door het uit- en opnieuw inschakelen

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *